Att upptäcka världen från sin lägenhet

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Svenska Dagbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Lexus

2009 diagnostiserades Jacqui Kenny med agorafobi, torgskräck, men det har inte stoppat henne från att upptäcka världen. Den enda skillnaden är att hon nu gör det från sitt vardagsrum i London. Här är berättelsen om hur teknisk innovation kan bidra till att utforska världen och bredda horisonten.

S

varta vulkaniska stenar breder ut sig över ett kargt landskap. Det som oftast visas upp som en semesterort för glada charterturister ser just nu avskalat och enkelt ut.
Jacqui ger sina kollegor instruktioner för nästa bildkomposition.

– Perfekt! Det ser helt fantastiskt ut, utbrister Jacqui.

Trots att Jacqui Kenny diagnostiserades med agorafobi 2009 har det inte stoppat henne från att upptäcka världen. Hon reser dagligen runt längs gatorna i Marocko, Puerto Rico och Chile, utan att lämna sin lägenhet.

 

FAKTA:
Agorafobi
Agorafobi, eller ”Torgskräck” som det också kallas, innebär att du är rädd för att hamna i situationer där du känner dig utsatt och har svårt att fly, som till exempel när du åker tåg, buss eller tunnelbana. Rädslan handlar om att få en panikattack som ger en stark ångest som kommer plötsligt och känns tydligt i kroppen. Agorafobi brukar ofta hänga ihop med paniksyndrom.

Med hjälp av kartfunktioner på sin dator letar hon upp platser för att hitta olika scener som utspelar sig runt om i världen. Allt ifrån barn som jagar en fotboll till en grupp människor som söker skydd från solen längs en husvägg. I takt med att Jacqui laddade upp sina bilder på sociala medier fick hon allt fler följare. En dag blev hon kontaktad av Lexus, ett bilmärke som omfamnar förmågan att upptäcka nya platser och bredda sina horisonter.

Lexus hade ett erbjudande till Jacqui – hon skulle, från sin lägenhet i London, fjärrstyra en fotografering på Lanzarote med hjälp av nya Lexus UX.

– Genom att flytta gränsen för hur teknologi kan användas vid en fotografering lät vi Jacqui styra kameran på flera olika platser runt omkring på ön. Ett futuristiskt projekt som resulterade i att Jacqui tog unika bilder från Lanzarote trots att hon själv befann sig 3 200 kilometer bort, säger Erik Gustafsson, informationschef på Lexus.

Jacqui följde och instuerade sitt team på Lanzarote genom videosamtal. Bilderna från Lanzarote dök direkt upp i hennes dator och ingen detalj gick henne förbi.

– Det fanns tillfällen då jag kände att jag hade velat befinna mig på plats vid fotograferingen, och jag var lite avundsjuk på alla som var där. Men samtidigt kände jag att det hade blivit för mycket för mig, säger Jacqui Kenny.

Nyfiken på hur resultatet blev? Kika in bildspelet här nedan.

Historiskt arv möter teknisk innovation

I alla modeller från Lexus är det japanska arvet viktigt. I Lexus UX har man bland annat fokuserat och inspirerats av det japanska arkitekturkonceptet Engawa. Ett koncept som fokuserar på att sudda ut gränserna mellan rum och gör att insida och utsida upplevs som densamma.
I nya Lexus UX är instrumentpanelen sömlöst integrerad i bilens kupé, vilket breddar ditt synfält när du kör. Trots att Lexus UX är en kompakt bil känner du fortfarande en rymd när du sätter dig i förarsätet. Klassiska SUV-egenskaper som ett högre insteg gör det enkelt att kliva in och ur bilen, och en högre sitthöjd gör att du får en bra överblick på vägen.

En annan viktig del för Lexus är användandet av innovativ teknologi. För Lexus är teknologi ingenting utan fantasi. Lexus UX är ett perfekt exempel på hur man har lyckats sammankoppla dessa två ytterligheter för att skapa utrustning och funktioner som erbjuder både körglädje, komfort och säkerhet.

FAKTA
Så fungerar en elhybrid
Med sina två separata energikällor har Lexus UX tillgång till både kraft och bränsleeffektivitet.
Elhybridsystemet kopplar sömlöst samman eldrift med bensindrift och övervakar samtidigt körförhållandena för att effektivt kombinera de två kraftkällorna vid behov. Oavsett om du accelererar, står i kö, eller kör på landsväg. Det självladdande elhybridsystemet återvinner även energin som alstras medan du kör. Det innebär att bilens bilbatteri laddas automatiskt, inte bara när din Lexus UX rullar framåt utan även när du bromsar eller saktar in.

– På Lexus lever vi efter mottot ”Kaizen” vilket betyder ständig utveckling. Detta synsätt färgar hela Lexus verksamhet och innebär att vi alltid jobbar på att förbättra vår teknik och design. Ett kompromisslöst arbetssätt som möjliggjort den fjärde generationens självladdande elhybrid-teknik i nya Lexus UX.
Sätt dig framför ratten och kör. Så snart du startar din Lexus är den självladdande elhybriddriften redo att ta med dig på en resa tack vare att den alltid laddas medan du kör, säger Erik Gustafsson, informationschef på Lexus.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Svenska Dagbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Lexus